HOME

 

TREKKING/prijzen

 

WIE ZIJN WIJ

 

FAQ

 

CONTACT

Foto: Trekking met paints en mustangs

Veelgestelde Vragen - Voorwaarden

“Waarom is het nodig te reserveren?”

Als het zomerseizoen begint, zijn we dagelijks met de paarden op pad. U zou voor niets komen en niemand op de ranch vinden als u onaangekondigd verschijnt. Daarom is het nodigom minmaal een paardagenvan te voren eerst per email te reserveren. Dan kunnen we ook overleggen welke trekking voor u geschikt is. Daarna vragen wij een aanbetaling om de paarden voor u te reserveren.

''Creditkaart gegeven bij last minute reservering''

Bij reservering binnen 48 uur, vragen wij uw creditkaartgegevens om uw reservering te garanderen. Wij schrijven geen geld van uw creditkaart af, u betaalt uw trekking bij aankomst op de ranch in contanten. Enkel in geval van te laat annuleren (min. 24 uur van te voren) of no-show brengen wij de annuleringskosten in rekening. Creditkaart gegevens zijn uitsluitend bedoeld voor garantiedoeleinden. Voor uw veiligheid kunt u uw nummer doormailen in geschreven cijfers of telefonisch.

Wij vragen een aanbetaling om uw boeking te bevestigen:

1 uur 35 euros: 15 euros p.p. deposit

2 uur 55 euros: 20 euros p.p deposit

3 uur 75 euros: 30 euros p.p deposit

4 uur 95 euros: 40 euros p.p depositk t top

Welke aanbetaling wordt geaccepteerd?

Paypal of bankoverschrijving.

“Wat moet ik meenemen?”

Wij raden aan om een lange broek te dragen en dichte schoenen. Geen slippers! In de zomermaanden raden we zonnebrand aan en een fles water voor langere trekkingen. Een kleine camera voor onderweg. Geen grote camera's, rugzakken en tassen toegestaan tijdens de trekking. U kunt u spullen veilig in de auto laten liggen.

“Kunnen kinderen rijden?”

Kinderen kunnen een trekking maken. Ook al hebben kinderen lessen in paardrijden gehad, somsis het nodigdat de gids met het touw aan de hand mee loopt of houdt het al rijdend achter zich vast. Alleen voor een uur durende trekkingen. Een mustang berijden in bergachtige omgeving vereist veel meer ervaring dan lessen in op een manegepaard. Kinderen bij een volwassenen voorop het zadel is niet toegestaan ivm veiligheid.

“Is er een maximum gewicht?”

Onze paarden zijn bergpaarden en niet zo groot als in Noord-Europa. Het landschap is bergachtig, dus zwaar voorde paarden. We stellen een maximum gewicht in van 90 kilo.

“Rijden we in de regen?”

In de regen rijden is onveilig. We rijden in de bergen waar de weerscondities snel kunnen veranderen. Een miezerregen kan snel omslaan in harde regen. Dan worden de paden slipperig en wordt het gevaarlijk zowel voor paard als ruiter. We zullen de trekking dan verplaatsen naar een andere datum. We vinden het jammer onze gasten teleur te stellen, maar safety first.

“Waarom gaan we niet sneller?”

Er zijn een paar redenen waarom we niet galloperen:

Ten eerste; als het eerste paard in een rustige draf gaat, gaan de achterste paarden er in volle gallop erachteraan. We kunnen mensen bij ons hebben die minder ervaren zijn en hun paard niet goed kunnen hanteren. Ook bezeren de paarden hun rug als ruiters niet kunnen lichtrijden.

Ten tweede, een paard dat vandaag in draf gaat, gaat morgen nog sneller. Dan kan er iemand op het paard rijden, die geen ervaring heeft en dus in gevaar komt. De paarden zijn getraind rustig te lopen om veiligheidsredenen.

Ten derde is galloperen niet gedekt door de verzekering. Mochten er rijders zijn die graag willen galloperen, dan moeten we een afspraak maken voor een speciale trekkin gmet ervaren ruiters. (niet tijdens de hete uren van de dag en zomermaanden om de paarden niet te belasten).