HOME

 

TREKKING

 

ROUTE BESCHRIJVING

 

WIE ZIJN WIJ

 

FAQ

 

CONTACT

Foto: Vakantie te paard in de Garfagnana

WIE ZIJN WIJ

Vespreid over onze twee ranches leven 35 paarden, een aantal paarden zijn prive, de overige paarden zijn getraind voor de trekkingen.

Het zijn teveel paarden om bij naam hier te noemen, maar elk paard is bijzonder in karakter en gedrag. Ze worden allen goed verzorgd, gerespecteerd en geliefd. De meeste paarden zijn geboren in het Nationaal Park de Garfagnana, in een wilde kuddepaarden.De meeste eenjarige veulens komen op de ranch wonen en worden getraind tot veilige trekpaarden. Elk jaar in Augustus organiseren we een weektrekking om met de paarden terug te gaan waar ze geboren zijn, in het wild.

Laura Micheli was pas vier jaar oud toen ze haar vader Franco smeekte om een eigen paard. Door de jaren heen merkte haar vader dat paarden voor Laura heel serieus was en ze mocht op paardrijles. Vanaf haar 12de won Laura prijs na prijs tijdens wedstrijden in Toscane. Laura wist toen wat ze wilde, haar eigen ranch. Vader heeft veel opofferingen gemaakt om zijn dochters droom te realiseren.

Maar vader kreeg ook de smaak van paarden te pakken en ging zelf paarden fokken en de veulens trainen. Hij is inmiddels een bekendheid in de Toscaanse paardenwereld en jarenlang de president geweest van de Italiaanse sportbond, de paardensportafdeling, ACSI. Laura is eigenaresse van de meest Western ranch in Toscane, en ze heeft de dagelijkse zorg voor alle paarden. Ze is een erg enthausiaste gids, een goede instructrice zowel voor mens als paard en geeft linedance cursussenvoor haar vaste ruiters.

Rosi, in Nederland geboren en tien jaar woonachtig in Bagni di Lucca, ze heeft haar hele leven paardgereden. In haar jeugdjaren heeft zeleren rijden van Jelle, bij de Rebellenclub, nu manege de Stap, nu in Gemert. Daar heeft ze dressuur gereden en aan lokale springwedstrijden meegedaan. Jaren later kwam ze in Canada in aanraking met western trail riding in de Rocky Mountains en vanaf toen wist ze wat ze wilde. Haar droom werd enkele jaren geleden compleet gemaakt toen Nishan in haar leven kwam, een grijze Arabier uit Nederland, haar eerste eigen paard.

Federico's passie is paarden. Een aantal jaar geleden begon hij met het werk als gids en instructeur op de ranch.