HOME

 

TREKKING

 

WIE ZIJN WIJ

 

FAQ

 

CONTACT

Foto: Vakantie te paard in de Garfagnana

WIE ZIJN WIJ

Verspreid over onze twee ranches leven onze 35 paarden. Een aantal paarden zijn prive, veulen of dekhengst. Ongeveer tien paarden zijn getraind voor de trekkingen.

Het zijn teveel paarden om bij naam hier te noemen, maar elk paard is bijzonder in karakter en gedrag. Ze worden allen goed verzorgd, gerespecteerd en geliefd. De meeste paarden zijn geboren in het Nationaal Park de Garfagnana, in een wilde kudde. De meeste eenjarigen komen op de ranch wonen en worden getraind tot veilige trekpaarden volgens de Pat Parelli methode.

We hebben fantastische gidsen die met veel enthausiame en passie de trekkingen begeleiden. Zij zijn opgeleidde gidsen, Sara, Carlotta, Gaia en Elena.

Laura

Was pas vier jaar oud toen ze haar vader Franco smeekte om een eigen paard. Door de jaren heen merkte haar vader dat paarden voor Laura heel serieus was en ze mocht op paardrijles. Vanaf haar 12de won Laura prijs na prijs tijdens wedstrijden in Toscane. Laura wist toen wat ze wilde, haar eigen ranch. Vader heeft veel opofferingen gemaakt om zijn dochters droom te realiseren.

Maar vader kreeg ook de smaak van paarden te pakken en ging zelf paarden fokken en de veulens trainen. Hij is inmiddels een bekendheid in de Toscaanse paardenwereld en jarenlang de president geweest van de Italiaanse, de paardensportafdeling. Laura is eigenaresse van de meest Western ranch in Toscane, en ze heeft de dagelijkse zorg voor alle paarden. Ze is een erg enthousiaste gids, een goede instructrice zowel voor mens als paard en geeft in de avonden line dance cursussen. Ze heeft ook samen met Rosi Arizona in de VS bezocht om het echte Western gevoel te krijgen wat we nu terug zien op de ranch. \

Franco begeleidt de weekendtochten in het nationale park de Garfagnana met overnachting in een berghuisje. Conditie en ervaring vereist.

 

Rosi

In Nederland geboren en vijftien jaar woonachtig in Bagni di Lucca. Rosi heeft haar hele leven paardgereden. In haar jeugdjaren heeft ze leren rijden van Jelle, bij de Rebellenclub, nu bekend als de manege de Stap, in Gemert. Daar heeft ze dressuur gereden en aan lokale springwedstrijden meegedaan. Jaren later kwam ze in Canada in aanraking met western trail riding in de Rocky Mountains en vanaf toen wist ze wat ze wilde. Haar droom werd enkele jaren geleden compleet gemaakt toen Nishan in haar leven kwam, een grijze Arabier uit Nederland, haar eerste eigen paard. Rosi organiseert de reservering, doet de PR en is verantwoordelijk voor de planning van de trekkingen. Tussendoor gidst ze graag mee indien er groete groepen zijn.